Právě otevřeno: Vajgar dospělé

Uskutečněné akce

Lovci pokémonů v knihovně

ve středu 10. 4. se na naší vajgarské pobočce uskutečnil další ze srazů sběratelů karet pokémon. O termínu příštího setkání budeme informovat na webových stránkách a sociálních sítích knihovny.


Březen — měsíc čtenářů na dětských odděleních knihovny

Dětská oddělení knihovny připravila na březen pestrý program. Centrální pracoviště pořádalo 7. 3. úvodní schůzku Dramatického kroužku, 14. 3. zábavné Odpoledne s knížkou a 21. 3. Velikonoční tvoření. Po celý měsíc březen probíhala literární soutěž Moje tajemná kniha pro děti do patnácti let.

Dětské oddělení pobočky Vajgar nabídlo 6. 3. Vtipné odpoledne (vtipy četly a vyprávěly děti dětem) a 8. 3. Hraní deskových her s možností donést si vlastní oblíbenou deskovku.

V pátek 22. 3. se na obou dětských odděleních uskutečnila Noc s Andersenem. Jedná se o akci na podporu čtenářství, kdy děti stráví v knihovně večer vyplněný zajímavým programem. 


Noc s Andersenem

dne 22. 3. 2024 se na obou dětských odděleních uskutečnila celostátní akce na podporu dětského čtenářství Noc s Andersenem.

Na dětském oddělení centrálního pracoviště večer probíhal ve znamení knihy Pipi Dlouhá punčocha.  Děti se seznámily s osobností a dílem Hanse Christiana Andersena, vyrobily si pirátskou čepici a pustily se do honby za pokladem vyžadující mrštnost, rychlost a odvahu (překážková dráha s míčkem na lžíci, přetahovaná, skládání puzzle, stezka odvahy). V rámci plnění úkolů poznaly jednotlivá pracoviště knihovny včetně prostor, do kterých se návštěvníci běžně nedostanou. Po zdárném splnění všech úkolů se jako překvapení konala také diskotéka. 

Tématem Noci s Andersenem na pobočce Vajgar byla kniha Malý Princ. Děti řešily hlavolamy a záhadu se ztraceným pokladem, který střežila liška z této knihy. V druhé části večera jsme navštívili jindřichohradecké planetárium. 

 



Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.
Rozumím
Více informací