Žádné oddělení není právě otevřené
Nabídka vzdělávacích lekcí, exkurzí a individuálních konzultací pro střední školy
Nabídka vzdělávacích lekcí, exkurzí a individuálních konzultací pro střední školy

Vážení pedagogové,

nabízíme Vám informační a vzdělávací lekce pro studenty středních škol, v nichž se seznámí teoreticky i prakticky s historií a současností knih a knihoven, možnostmi jejich využívání, zásadami práce s informacemi a citování nebo s literaturou svázanou s jindřichohradeckým regionem. Lekce jsou poskytovány zdarma.


Vzdělávací lekce:

Svět knih a knihoven

Lekce studenty provede historií knižní kultury a knihoven, seznámí je se současnou rolí knihoven a možnostmi jejich využití pro studium i volný čas, poskytne jim orientační informace o Městské knihovně v Jindřichově Hradci a přiblíží jim její prostory, fondy, služby a unikátní publikace.

 

Jak se vyznat ve světě informací a neztratit se v něm

Lekce určená zejména studentům vyšších ročníků středních škol pomůže zorientovat se v informačních zdrojích (internet, knihovní katalogy a databáze) a naučí správně zdroje používat a citovat ve studentských a absolventských pracích. Maturantům připomene, kde všude se dostanou k povinné četbě.

 

Svět mediálních (dez)informací

Lekce přiblíží základní termíny ze světa médií, zaměří se na falešné a poplašné zprávy z hlediska psychologie, sociologie a historie a nabídne základní rady, jak falešné zprávy identifikovat. Představí webové stránky a projekty, které s jejich odhalováním pomáhají.


Exkurze a individuální konzultace:

V Městské knihovně je možné také absolvovat kratší exkurze seznamující ve stručnosti s jejími odděleními, fondy a službami.

Pedagogům dále nabízíme individuální konzultace k možnostem využití fondů a služeb knihovny pro projektové vyučování v oblasti literární výchovy a humanitně zaměřené výuky. Knihovna shromažďuje např. regionální literaturu a buduje databázi regionálních osobností a databázi článků z regionálního tisku, které mohou být zajímavými zdroji pro realizaci školních projektů.


KDE: přednáškový sál a studovna Městské knihovny v Jindřichově Hradci, U Knihovny 1173

KDY: úterý-pátek dopoledne

DÉLKA40-60 minut

Lekce a exkurze objednávejte:


Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.
Rozumím
Více informací